Bouwperceel als filmset

De meeste huizen die door Bouwbedrijf Postma worden gebouwd vind je in nieuwbouwprojecten en aan de randen van bebouwde kommen. Een enkele keer wordt er ook gebouwd op andere locaties. Bijvoorbeeld in De Horn in Groningen. Daar had de familie Cazemier plannen met een al jaren leegstaande boerderij. 
Entree met een unieke eigentijdse uitstraling | Bouwbedrijf Postma

“En zo staat de fraaie nieuwbouw nu prachtig ingepast in het landschap, alsof het er altijd al heeft gestaan.”


grutte pier

De oude boerderij die al sinds de jaren zestig onbewoond was en enkel nog als opslag diende, moest alleen nog worden afgebroken. Juist op het moment dat deze plannen speelden, werkte cineast Steven de Jong aan een speelfilm over de epische Friese held Grutte Pier. In één van de filmscenes wordt de boerderij van Grutte Pier platgebrand door de Saksen. En hiervoor zocht men een oude boerderij om in brand te steken. Toen dit via de media naar buiten kwam, was de familie Cazemier direct enthousiast. En na uitvoerig onderzoek naar de eventuele gevolgen voor flora en fauna, werd er vergunning verleend voor het gecontroleerd af laten branden van het gebouw. De brandende boerderij vormde zo in het voorjaar van 2019 het decor voor de dramatische filmscene.

Nieuwbouw tussen bomensingel

Na de brand werd het perceel bouwrijp gemaakt. Er werd een meter opgehoogd om een nog fraaier uitzicht over de landerijen te creëren. Bijkomend voordeel van bouwen op deze locatie was dat er al een prachtige oude bomensingel stond. En zo staat de fraaie nieuwbouw nu prachtig ingepast in het landschap, alsof het er altijd al heeft gestaan.


 
Button