Interview familie de Jong

Christien Jasper en Ulco de Jong wonen met beide dochters Jonne en Fem in Blitsaerd, de mooie nieuwe woonwijk in het Noordoosten van de stad Leeuwarden. Ze wonen er sinds augustus 2017. Voorheen woonden ze vlakbij Goutum-dorp, in een twee-onder-een kap woning. Waarom de keuze voor Blitsaerd?

Entree met een unieke eigentijdse uitstraling | Bouwbedrijf Postma

''We zijn met ons vieren erg trots op het eindresultaat''


Onze droom was een vrijstaand huis met uitzicht over de Friese weilanden. Maar niet te ver verwijderd van de bewoonde wereld. Die droom konden we realiseren in Blitsaerd. We hebben hier een prachtig wijds uitzicht. Bij helder weer zien we in de verte de masten van bootjes op de Dokkumer Ee. En ’s nachts zien we vaak het vuurtorenlicht van Ameland en Schiermonnikoog. In het weiland voor ons komen regelmatig reeën, hazen en fazanten voorbij. En je bent op de fiets binnen een paar minuten in het winkelcentrum van Camminghaburen.

Afspraak maken

Blog artikel | Bouwbedrijf Postma Blog artikel | Bouwbedrijf Postma

schuurwoning als inspiratie

Ulco: “We hebben gekozen voor een huis met schuurwoningelementen. Dit past goed bij het landschap en het thema van dit deel van Blitsaerd, ‘houtland’. Vooral Christien heeft zich over het ontwerp ontfermd. Samen met de ontwerper van Bouwbedrijf Postma tekende ze het huis. Dat deze samenwerking goed werk heeft geleverd kun je zien op de foto’s. We zijn met ons vieren erg trots op het eindresultaat.”

Goede bouwbegeleiding

“Het mooiste aspect vinden we de ligging van de woning”, aldus Christien. “Samen met het gegeven dat we energie-neutraal wonen. Natuurlijk is het huis ook prachtig, maar dat we op zo’n mooie plek wonen en in ons eigen energie kunnen voorzien is super. De bouw zelf verliep trouwens voorspoedig. We zagen er wel wat tegenop, maar door de goede bouwbegeleiding door Postma viel het achteraf heel erg mee.”

Inmiddels wonen jullie er bijna twee jaar. Geen spijt dus? “Nee geen spijt!”, volgens Christien. “Nou ja, een beetje spijt misschien”, vult Ulco aan. “Dat we niet veel eerder voor zelf bouwen hebben gekozen”.

"Door de goede bouwbegeleiding van Postma viel het achteraf heel erg mee''


 
Button