Interview familie Ketelaar

De Hazelaar is een nieuwbouwproject in de wijk Oosterveld in Norg. Het bestaat uit tien 2-onder-1-kap en drie vrijstaande woningen, gelegen in het karakteristieke Drentse landschap. Met maar een paar stappen buiten de deur sta je midden in de natuur. Via zandpaden loop je langs bossen, heidevelden en weilanden en ervaar je rondom rust en ruimte. Het project was dan ook zo populair dat er zelfs geloot moest worden om in aanmerking te komen. Een jaar geleden werd het opgeleverd. We praten met de familie Ketelaar om te horen hoe het wonen er bevalt en hoe ze het bouwtraject hebben ervaren.

Entree met een unieke eigentijdse uitstraling | Bouwbedrijf Postma

“Toen we hoorden dat Postma ging bouwen, was dat voor ons een extra reden om voor project De Hazelaar te kiezen”


Sinds een jaar wonen Cécile en Wilfred Ketelaar samen met hun twee zoontjes Abe en Siem in hun nieuwe vrijstaande woning. En ze hebben het er helemaal naar de zin. Na jaren in de stad Groningen te hebben gewoond zochten ze de rust en ruimte. Voor zichzelf maar ook voor hun kinderen. Ze gingen daarbij niet over één nacht ijs. Ze onderzochten zelfbouw, maar realiseerden zich dat daar wel erg veel bij komt kijken. 3,5 jaar duurde hun speurtocht. Cécile zocht op internet naar bestaande bouw en Wilfred naar projecten. Toen hij op De Hazelaar stuitte was hij meteen verkocht. “Dit is het”, zei hij terwijl de kavel toen nog slechts een grasveld was. Na een wandeling in het nabijgelegen bos was ook Cécile, die opgroeide op de Veluwe, overtuigd dat dit hun nieuwe stek moest worden.

Afspraak maken

Blog artikel | Bouwbedrijf Postma Blog artikel | Bouwbedrijf Postma

Persoonlijke wensen ingepast

Al aan het begin van hun zoektocht sprak Cécile met een collega wiens woning door Postma was gebouwd. ''Als je gaat bouwen moet je dat met Postma doen'', zei deze stellig. Toen bleek dat Postma ook het bouwbedrijf was dat De Hazelaar realiseerde gaf dat gelijk een vertrouwd gevoel. En dat gevoel werd alleen maar bevestigd tijdens de bouw. De communicatie verliep soepel en hun extra wensen werden steeds serieus onderzocht en ingepast. Zo kwam de interieurarchitect die ze in arm namen met het voorstel een extra opening in het plafond te maken als doorgang naar de speelzolder voor de kinderen. En hoewel dit niet eenvoudig was, kwam men in gezamenlijkheid tot een fraaie inpassing. 

Zorgeloos wonen

Het wonen in Norg in project De Hazelaar bevalt Wilfred en Cécile erg goed. "Norg is een levendig dorp. Er is een basisschool en een supermarkt en het hele jaar door kleuren toeristen de straten'', vertellen ze. En Groningen, waar beiden werken ligt op maar een half uurtje rijden. Met de zomer voor de deur wordt de royale achtertuin een verlengstuk van de woonkamer. Compleet met zandbak, trampoline en schommel voor Abe en Siem. Duurzaam wonen, midden in de natuur, voorzien van alle comfort, geeft zo'n heerlijk zorgeloos gevoel!

''De mensen van Postma deden hun uiterste best om onze extra wensen te onderzoeken'' 
Button